5 Inspirasi Gaya Rambut Lelaki

gaya rambut
inspirasi gaya rambut
Fesyen tidak terhad kepada pengayaan busana semata-mata, malahan tren dalam gaya rambut  juga menjadi fesyen dan ikutan dari zaman ke zaman. Misalnya, gaya pompadour yang amat terkenal digayakan oleh Elvis Presley, dan tidak kurang juga gaya rambut Afro yang amat terkenal  dari zaman ke zaman. Asalnya, gaya rambut Afro itu sendiri dimiliki oleh seseorang secara semulajadi, namun gaya unik ini menjadi ikutan pada masa kini kerana dapat memberikan personaliti unik kepada seseorang itu.

1. Spiky @ Pacak
Gaya rambut spiky seperti  gaya Mohawk, Porcupine, Harajaku, Emo mahupun Punk, amat popular buat lelaki. Gaya ini dapat membuatkan si jejaka nampak stylo, ranggi dan bertenaga. Selain itu, gaya ini juga amat mudah untuk digayakan dan sesuai apabila bersantai dan berhibur bersama teman-teman.
2. Sleek
Gaya rambut ini sememangnya klasik! Gaya ini dapat memberikan personaliti yang kemas buat si jejaka dan sering digayakan di pentas peragaan.
3. Brit Rock
Gaya rambut Brit Rock sememangnya cool dan ranggi. Rambut hadapan didandan seperti fringe  dan untuk gaya lebih ranggi, berikan sedikit suntikan gaya messy yang tidak keterlaluan. Gaya rambut ini popular di kalangan lelaki untuk menyerlahkan imej indie.
4. Pompadour @ Quiff
Wow! Sisi klasikmu pasti akan terselah dengan gaya pompadour ini. Dengan ‘remos’  atau jambul di hadapan, gaya ini akan memberikan kamu tampak lebih yakin, retro, stylo dan membuatkan Si Jejaka kelihatan seorang yang bercita rasa tinggi. Namun, kamu perlu berhati-hati kerana jambul kamu itu tidak perlu terlalu panjang kerana ia akan membuatkan kamu nampak pelik dan di gelar “Joe Jambul” pula.
5. Beralun Semulajadi
Gaya rambut beralun semulajadi  juga popular untuk digayakan oleh Si Jejaka. Rambut dibiarkan sederhana panjang tetapi tidak terlalu mengerbang. Gaya rambut ini mudah untuk digayakan dan dapat memberikan imej bersahaja namun penuh dengan daya tarikan.

sumber:Info Remaja

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s